vrijdag 20 december 2013

Angélus leuk om in te beleggen

Het Château Angélus werd tot 1990 Château L'Angélus genoemd of L'Angélus. Château Angélus is een Bordeaux wijn en is geklasseerd in de classificatie van Saint-Émilion wijn als Premier Grand Cru Classe A. Het château is genoemd naar de drie Angélus klokken van de kapel van Mazet. Château Angélus is pas sinds 2012 geklasseerd in klasse A, want voorheen werd het geklasseerd als Premier Grand Cru Classe B. Château Angélus ligt in Saint-Émilion in het departement Gironde. De wijngaard van Château Angélus is 23,4 ha groot.

Druivenrassen
Op het château zijn voor de productie van de rode wijnen de druivenrassen merlot (51%), cabernet franc (47%) en cabernet sauvignon (2%) aangeplant. Dit zorgt voor een gemiddelde jaarproductie van 10.000 flessen. Van de tweede wijn Carillon d'Angelus worden gemiddeld 1.000 flessen per jaar gemaakt.
Geschiedenis van het château
Het domein is sinds 1909 eigendom van de adelijke familie Boüard de Laforest. In 1926 wordt de wijngaard Clos de L'Angélus overgenomen. Met de uitbreiding van het perceel van Château Beau-Sejour Becot in 1969 komt het château aan haar huidige grote. De verbeteringen in de vinificatie sinds 1980, alsmede de rijping in nieuwe eikenhouten vaten hebben geleid tot betere klassering. Momenteel is Hubert de Boüard verantwoordelijk voor de wijnproductie. Hierbij wordt hij ondersteund door de oenoloog Michel Rolland.

Belegging
Angélus wordt momenteel gezien als een wijn waarin het interessant beleggen is. De grote wijnen zijn inmiddels onbetaalbaar geworden. Angélus is vaak nog voor een redelijke prijs aan te schaffen. Het leuke van beleggen in wijn is dat de winsten belastingvrij zijn. Het is volledig legaal om te beleggen in wijn en als je niet meer weet ermee te doen, dan kun je de wijnen nog altijd opdrinken. Heb je er in ieder geval plezier van. Afhankelijk van de condities waarin de wijn is bewaard, zal bepalen of deze nog drinkbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten