vrijdag 30 mei 2014

Wtes 5872 als het ook mooi mag zijn

De Liebherr WTes 5872 is niet zomaar een wijnklimaatkast. Het is deze kast waarvoor Liebherr een Reddot designaword heeft gekregen omdat deze deel uitmaakt van de Vinidorserie. Het verschil met de 5972 is dat deze WTes 5872 in totaal 3 onafhankelijke temperatuurzones die u onafhankelijk van elkaar kunt instellen. Elke temperatuurzone of wijnsafe zoals dit ook genoemd wordt, is voorzien van een actief koolfilter wat zorgt voor een filtering van de lucht in de wijnsafe.
Het mooie van de Vinidorserie is dat deze wijnklimaatkasten ook kunnen worden ingezet als wijnbewaarkast. Desondanks zijn ze mooi uitgevoerd in Edelstaal met telescopische wijnplateaus. Elke kast is voorzien van een glazendeur met glas wat UV-werend is. Het temperatuurbereik van deze wijnkast is 5°C tot 20°C. In totaal heeft de Wtes 5872 13 plateaus, waarvan 10 telescopisch, waardoor er 178 flessen gestockeerd kunnen worden. Dit geldt zolang er geen presentatieplateau wordt gebruikt, want dan kunnen er 6 flessen minder in. Het voordeel van het presentatieplateau is de mogelijkheid om flessen onder een hoek van 45° te laten zien of nadat deze geopend zijn terug te plaatsen zodat de wijn op temperatuur blijft.


De nieuwe kasten hebben slechts een geluidniveau van 38 dB(A). De deurscharniering is standaard rechts, maar kan worden omgewisseld. De kast valt in de B-categorie energielabel. Om de omgevingstrillingen in deze wijnklimaatkast te reduceren zijn in totaal 5 Vibration Reduction Blocks nodig. Het vijfde blokje is om het steunpunt van de deur ook te ondersteunen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten