donderdag 29 mei 2014

Ook Belgische consument maakt vergissing bij aankoop wijnkoelkast

Ook in België wordt een wijnkoelkast vaak verward met een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast. Wanneer u zich gaat oriënteren of zoeken naar een Liebherr wijnkoelkast gaat u zoeken op het internet waarbij u vaak zult uitkomen bij Cavepromotor de wijnbewaar en -serveerspecialist.

Koelkast
 Bij Liebherr verkoopt men ook koelkasten voor de opslag van voedingswaren. Strikt genomen lijkt een wijnkoelkast niet eens op de wijnklimaatkast. Bij Liebherr is dit zeer duidelijk omdat ze daar ook koelkasten produceren. Toch wordt het wel zo genoemd aangezien dit de perceptie is van veel zoekende potentiële klanten. Voor het produceren van wijnbewaar- en klimaatkasten wordt een andere technologie gebruikt aangezien deze meer moeten kunnen dan koelen. Wanneer een potentiële klant dit beseft, begrijpt deze waarom het eigenlijk geen wijnkoelkast is. Om de vergelijking te maken met een koelkast geven we een korte toelichting. Een wijnbewaarkast of wijnklimaatkast doet veel meer dan koelen. Deze wijnkasten zorgen voor het optimaal opslaan van wijn of serveercondities. Bij Liebherr kan de Vinidor-serie ingezet worden voor beide doelen. Wijnkasten zorgen ervoor dat de temperatuur en luchtvochtigheid zo ingesteld zijn dat de wijnen kunnen rijpen of op de juiste temperatuur gedronken kunnen worden.

Omgevingsgeuren?
Wijnen hebben vaak een kurkafsluiting, zeker de exclusievere wijnen. Een goede wijnkast zoals deze worden geleverd door Cavepromotor filtert daarom ook de lucht in de kast. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van één of meerdere actieve koolfilters. De hoeveelheid koolfilters is afhankelijk van het aantal temperatuurzones.

Trillingen
De compressoren zijn het hart van wijnkasten. Deze slaan regelmatig aan waardoor er trillingen ontstaan. Daarom worden deze trillingsvrij gemonteerd. Toch is dit niet afdoende om de omgevingstrillingen te reduceren, want deze worden via de poten waarbij een kast op de grond staat doorgegeven naar de wijnen. In Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is er slechts 1 leverancier, Cavepromotor, met afdoende middelen. Hiervoor worden gepatenteerde Vibration Reduction Blocks geplaatst onder de wijnkasten. Dit wordt al pakket aangeboden bij de verkoop van een wijnkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten