dinsdag 18 februari 2014

Prosecco heeft beter imago dan Cava


Kom je in een doorsnee brasserie dan wordt je al snel een glas Cava aangeboden. Cava heeft in tegenstelling tot prosecco en champagne het imago van goedkoop te zijn. Een consument wenst ook in de supermarkt niet te veel te betalen voor een Cava. Bubbels ja, maar veel betalen voor een Cava nee. Door de enorme toevloed van Cava op de Nederlandse en Belgische markt is de prijs extreem gedaald. Dit leidt ertoe dat Cava-producenten die op kwaliteit produceren en niet op volume massaal uit de appellatie willen stappen. Sommigen hebben dit reeds gedaan, omdat het kwaliteitsmateriaal onverkoopbaar is geworden of met verlies wordt verkocht.

Hoe vergaat het prosecco

In de regio Veneto worden de prosecco producenten beter beschermd. Aanvankelijk misbruikte iedere wijnboer in ItaliĆ« de naam prosecco als het om bubbels ging. Ongeacht of hier prosecco-druiven aan te pas kwamen of niet. Binnen de prosecco zijn er veel kwaliteitsniveaus. De mooiste prosecco’s vindt je doorgaans alleen maar bij wijnspeciaalzaken. Deze worden niet op basis van volume geproduceerd, maar volgens de familietraditie een doorgegeven van generatie op generatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten