dinsdag 18 februari 2014

Miljardair crasht boven nieuw aangekocht wijndomein


Op 23 december 2013 stond in de krant dat Lam Kok tijdens een helicoptervlucht boven zijn eigen domein is gecrashed. Het toestel stortte neer in de rivier Dordogne wat niet in de Champagne, zoals door sommigen werd gesuggereerd. In het toestel zaten ook de vroergere eigenaar James Grégoire en deze zoon van Lam Kok. Lam Kok heeft had het wijndomein Château de la Rivière in Fronsac (vlakbij Bordeaux) gekocht.

Oorzaak
Om een nog onbekende reden stortte de helikopter neer. Iets voor middernacht werk het wrak en lichaam van Koks zoon uit het water gehaald. De volgende ochtend ging de zoektocht verder zowel in het water als op de over. Hierbij speelde de sterke stroming de speurders parten.

Vermogen
Kok heeft zijn fortuin opgebouwd in de hotelbranche en theesector. De voorbije jaren hebben tal van Chinezen wijndomeinen in de Bordeaux gekocht. Kok zou naar verluidt 30 miljoen euro hebben betaald voor het 65 hectare grote wijndomein. Dit zou tot op heden de grootste Chinese. deal zijn in de Franse wijnsector. Een pikant detail is dat ook een vorige eigenaar in 2004 al omkwam bij een vliegtuig ongeluk.

Het is te hopen dat de andere kinderen van Kok ondanks de droevige geschiedenis mooie wijnen kunnen produceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten