woensdag 25 juni 2014

WTr 4211 een bijzondere wijnklimaatkast met diverse temperaturen


Dat Liebherr mooie wijnkasten produceert wist u waarschijnlijk al. Een heel zeer goed verkopende wijnklimaatkast is de WTr 4211 de broer of zus van de WTb 4212 met een isolatiedeur in plaats van een glazendeur met UV-werend glas. Wat maakt deze wijnkast zo speciaal zult u zich afvragen. Deze wijnklimaatkast heeft net zoals de WTb 4212 meerdere temperatuurniveaus in dezelfde wijnkast. In de praktijk betekent dit dat u onderin wijnen bewaart met temperaturen rond de 5°C en bovenin de wijn op een temperatuur van 18°C.  In het midden deel worden de wijnen bewaard voor de witte wijn en rosé drinkers.

Hoe is het mogelijk?
Liebherr heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van koelkasten en wijnkasten. Waarbij in de Liebherr WTr 4211 ook gebruik wordt gemaakt van de ‘koudeval-techniek’. Dit is een  samenspel tussen het verdampen van vocht wat weer neerslaat op een verdamper, alsmede het slim inzetten van koelleidingen,  zorgt voor wijnen op serveertemperatuur.


Exacte temperaturen
Wilt u de serveertemperatuur van uw wijnen exacter kunnen bepalen voor grotere hoeveelheden, dan is een klimaatkast uit de Vinidor-serie een optie met 2 of 3 aparte temperatuurzones. Of als design minder belangrijk is en u meer ruimte heeft, dan kunt u ook aan Vinothek-kasten denken. Dit zijn wijnkasten met een regelbare temperatuur in de hele wijnkast.

Trillingsvrij
Wilt u dat uw wijnen dan ook nog eens trillingsvrij worden bewaard, dan is het verstandig om hieronder een set Vibration Reduction Blocks te plaatsen. Deze zijn te koop bij Wijnpromotor of Cavepromotor. Anderzijds kunt u daar ook wijnkasten kopen waarbij deze Vibration Reduction Blocks in pakketvorm worden aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten