dinsdag 24 juni 2014

Spraakverwarring rond wijnbewaarkasten


Het is mij opgevallen dat over een wijnkast zoveel onduidelijkheid bestaat. Eigenlijk kun je ze indelen in twee hoofdgroepen. Wijnkasten worden gebruikt wijn te bewaren, maar hebben vaak een verschillende functie. Het zuiver bewaren van wijn onder optimale omstandigheden wordt gedaan in een wijnbewaarkast. De wijn bewaren op serveertemperatuur wordt een wijnklimaatkast genoemd. In de volksmond wordt ook vaak gesproken over een wijnkoelkast, maar ook dat is uit den boze. Liebherr heeft de twee werelden samengevoegd in de Vinidor-serie. Deze wijnkasten kunnen zowel als bewaarkast of wijnklimaatkast worden ingezet.


Vooraf
Voor dat een consument een wijnkast aanschaft is het belangrijk om na te denken wat de functie moet zijn voor de wijnkast. Als het echt een wijnkoelkast moet zijn, dan mag je niet verwachten dat de wijn optimaal wordt bewaard. De geuren uit de omgeving worden er niet uitgefilterd en dan hebben we het ook niet over de luchtvochtigheidsgraad. Daarbij komt dat je ook niet moet willen dat je een trillingsvrije compressor hebt.

Trillingen
Omgevingstrillingen kunt u alleen maar reduceren als u een Liebherr wijnkast koopt in pakketvorm bij Wijnpromotor of Cavepromotor. Deze organisaties leveren Vibration Reduction Blocks. Een bijkomend voordeel is dat u de laagste prijs van Nederland gaat betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten