woensdag 25 juni 2014

WTb 4212, een bijzondere wijnklimaatkast

Dat Liebherr mooie en degelijke wijnkasten maakt is alom bekend. Maar een heel bijzondere zeer goed verkopende wijnklimaatkast is de WTb 4212. Wat maakt deze wijnkast zo speciaal zult u zich afvragen. Deze wijnklimaatkast heeft meerdere temperatuurniveaus in dezelfde kast. Concreet houdt dit in dat u onderin uw wijnen bewaart met een temperatuur rond de 5°C en bovenin de wijn op een temperatuur van 18°C. Natuurlijk worden de witte wijn en rosé drinkers niet vergeten, want voor hen liggen de wijnen in het midden van deze wijnklimaatkast.

Hoe is het mogelijk?
Liebherr maakt al meer dan 30 jaar koelkasten en wijnkasten waarbij in de Liebherr WTb4212 gebruik wordt gemaakt van de ‘koudeval-techniek’. Een samenspel tussen het verdampen van vocht wat weer neerslaat op een verdamper, alsmede het slim inzetten van koelleidingen,  zorgt voor wijnen op serveertemperatuur.

Exacte temperaturen
Wilt u de serveertemperatuur van uw wijnen exacter kunnen bepalen voor grotere hoeveelheden, dan is een klimaatkast uit de Vinidor-serie een optie met 2 of 3 aparte temperatuurzones. Of als design minder belangrijk is en u meer ruimte heeft, dan kunt u ook aan Vinothekkasten denken. Dit zijn wijnkasten met een regelbare temperatuur in de hele wijnkast.

Trillingsvrij
Wilt u dat uw wijnen dan ook nog eens trillingsvrij worden bewaard, dan is het verstandig om hieronder een set Vibration Reduction Blocks te plaatsen. Deze zijn te koop bij Wijnpromotor of Cavepromotor. Anderzijds kunt u daar ook wijnkasten kopen waarbij deze Vibration Reduction Blocks in pakketvorm worden aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten