zaterdag 28 juni 2014

Wijnproeverij vervangt hutje op de hei

Waar bedrijven vroeger met het management een hutje op de hei-sessie hadden, beƫindigen ze een dag van brainstormen in een wijnlokaal. Wijn leren kennen, proeven en waarderen, dat is het nieuwe event in de vorm van een professioneel georganiseerde wijnproeverij.

Wijnproeverijen bieden bij uitstek de mogelijkheid om elkaar als collega's op een ontspannen maar aangename manier beter te leren kennen. Veelal worden er verrassende smaaksensaties waargenomen als ook spijs aan het evenement wordt toegevoegd. Deelnemers leren voor zichzelf een compleet nieuw referentiekader kennen.

Natuurlijk is het niet allemaal zakelijk, u kunt ook met vrienden en kennissen gezamenlijk een gezellig samenzijn organiseren. Het komt zelfs voor dat groepen zo enthousiast worden dat ze op regelmatige basis een proeverij willen organiseren, waarbij het overgaat in een wijncursus. Het succes van een cursus hangt af van de ervaring van de wijnspecialist. Deze moet in staat zijn om het kennisniveau van de deelnemers te beoordelen. Hierop kan hij of zij een volledig gamma wijnen de revue laten passeren die als hemels ervaren worden.

Het leuke van veel wijnproeverijen is dat deze worden verzorgd door specialisten die de wijnen ook kunnen leveren. Cursisten kunnen aan het einde van de sessie de wijnen online bestellen, waarbij ze een korting krijgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten