zaterdag 23 november 2013

Witte wijn populair


Je bent een rode wijn of witte wijn liefhebber en je hebt mensen die houden zowel van allebei. Witte wijnen zijn er in alle soorten waarbij de liefhebber die voor kwaliteit en exclusiviteit gaat uiteindelijk terecht in Nederland en België bij Wijnpromotor. Deze online wijnspeciaalzaak heeft alleen maar absolute topkwaliteit in huis. Het consumeerwijnen assortiment is uitgebalanceerd waarbij de prijzen variëren tussen de € 12,50 en € 64,00 per fles. Wijnpromotor heeft ook klassieke wijnen, maar zoals te verwachten is het assortiment witte wijnen daarin beperkt. Een d’Yquem en een riesling is eigenlijk het enige aan witte wijn wat zich in dit assortiment bevindt.

De meest populaire stille witte wijnen zijn chardonnay, sauvignon Blanc, riesling, pinot grigio of pinot gris en soave. Dan zijn er ook nog witte dessertwijnen. Deze zijn doorgaans zoeter en hebben een hoger alcoholpercentage.


Verschillende smaken bij witte wijnen
Er zijn wat betreft witte wijnen drie hoofdsmaken te onderkennen. Hierbij houden we voor het gemak geen rekening met de mousserende wijnen en de dessertwijnen. Sommige wijnen zijn droog en fris, niet zoet en smaken niet naar eikenhout. De meeste Italiaanse witte wijnen, zoals de soave en pinot grigio, en sommige Franse witte wijnen, zoals sancerre en chablis, vallen in deze categorie. Droog en redelijk droog en vol en smaken naar eikenhout. De meeste chardonnay uit Californië en Australië en veel Franse wijnen. Daarentegen zijn er ook veel Portugese witte topwijnen. Als we ons richten op Frankrijk, dan komen de meeste uit de Bourgondië. Zo zijn er ook nog half droge witte wijnen. Hieronder wordt verstaan niet kurkdroog. Goede voorbeelden zijn de goedkopere Amerikaanse wijnen en ook veel Duitse wijnen.

Drinken
Je kunt witte wijn drinken wanneer je wilt. De meeste mensen drinken tijdens de maaltijd of bij kleine hapjes. Witte wijnen worden vaak beschouwd als aperitiefwijnen, dat wil zeggen, als wijnen die worden gedronken voorafgaand aan een diner, in plaats van een cocktail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten