zondag 12 januari 2014

Wijnshops gebruiken frankeermachine

Door het toenemend aan webshops zoals bijvoorbeeld online wijnshops, is de frankeermachine een stuk gereedschap bij het verzendklaar maken van zendingen. De inzet van frankeermachines wordt het werk niet sneller en efficiënter uitgevoerd, maar besparen de verzenders ook minimaal 12% op de verzendkosten. Doordat bedrijven via het internet telkens hun ‘porto tegoed’ uploaden zitten zij niet meer verlegen om postzegels. Is het tegoed op, dan kan er online tegoed bij worden gekocht. Dus niet meer wachten in een lange rij bij het postkantoor, als je er al een kunt vinden. Ook het moeten haasten vanwege beperkte openingstijden is verleden tijd.
Fraude uitgesloten
Waar de analoge frankeermachines nog enige ruimte voor manipulatie lieten, zijn deze gaten met de komst van het NetSet2 protocol volledig gesloten. In veel landen is deze manier van postzegels aanmaken ingeburgerd geraakt. Ook Bpost werkt met deze manier van fraude bestrijding. In de tijd van ‘Direct Marketing’ werd er nog al eens gerommeld met ‘port betaald’ stempels of zegels. Ook dat is verleden tijd, mede omdat DM niet meer hot is. Ook al proberen sommige marketeers terug te grijpen naar deze marketing van de jaren ’90. Zo kun denken sommigen ook dat de inzet van de fax weer een opleving gaat krijgen. Opzich moeten ze snel zijn, want de fax wordt verdwijnt op steeds meer plaatsen. Scannen en daarna mailen is sneller, efficiënter en duidelijker voor de ontvanger.
Porto blijft nog bestaan
De postbedrijven zullen nog altijd een rol spelen als is het maar dat eventuele ‘retouren’ van de webshops ook verzonden moeten worden. Je kunt je zending als klant veelal terugsturen via het postkantoor. Met een beetje geluk ontvang je de portokosten terug. De rol van de traditionele postbedrijven is wel aan het veranderen. Zij hebben ten opzichte van de concurrentie nog enig voordeel zolang echte postpunten blijven houden waar men de post verzenden.

Wijnboeren drinken ook graag koffie.

Denk je aan een werkplek, dan denk je ook aan een koffieautomaat. Toch komenkoffieautomaten niet alleen voor in kantooromgevingen. Ze staan in garages, wachtruimtes en zelfs in de kantine van veel wijnboeren. Je zou denken dat de wijnmakers voldoende hebben aan de wijn. Niets is minder waar, ze drinken graag koffie. Alleen doen zij dit niet tussen het wijnproeven door. Dit zou namelijk de smaakpapillen kunnen beïnvloeden waardoor een verkeerde smaakanalyse wordt gemaakt. Ook het maken van koffie, meer specifiek het branden van koffie, heeft iets weg van wijn maken. De koffiebranders gebruiken dezelfde zintuigen om de koffie van de juiste melange te voorzien. Waar wijnboeren blenden door het samenvoegen van verschillende druiven, doen koffiebranders dit ook. Zij mengen vaak verschillende koffiebonen. Dit kom je vooral tegen in de koffie’s die je in de supermarkt koopt. Hier worden Robusta en Arabica bonen met elkaar vermend. De Arabica bonen zijn doorgaans duurder dan de Robusta. De consument wenst graag een betaalbare koffie. Dit nodigt uit om smaken samen te stellen door te blenden. De goedkopere Robusta bonen drukken de prijs die de consument moet betalen voor een pak koffie.
Het allerergste zijn koffieautomaten die alleen maar gebruik maken van instant koffie. Dit zijn eigenlijk sluipmoordenaars, omdat zij op lange termijn hart- en vaatziekten in de hand werken. De werkgever denkt zijn werknemers goede koffie te schenken, maar tegen de tijd dat deze op pensioen gaat krijgt hij of zij vervelende ziekten. Je zou verwachten dat in Amerika de eerste processen hierover gevoerd worden. Op het internet is hierover weinig tot geen informatie te vinden. Feitelijk zouden de vakbonden en consumentenbonden de handen in elkaar moeten slaan en deze koffievarianten verbieden, omdat ze de volksgezondheid ernstige schade kunnen toe brengen. Voor werkgevers gaat het wel betekenen dat zij duurdere koffie moeten presenteren. Dit geldt ook voor bedrijven en overheidsinstellingen die gasten over de vloer krijgen.

woensdag 8 januari 2014

Wijnpromotor Château Cheval Blanc

Wijnpromotor Château Cheval Blanc

Wijnpromotor Château d'Yquem

Wijnpromotor Château Latour

Wijnpromotor Château Le Pin

Wijnpromotor Château Margaux

Wijnpromotor Château Mouton-Rothschild

Wijnpromotor Château Palmer

Wijnpromotor Château Pétrus

Wijnpromotor Châteauneuf-du-Pape

Wijnpromotor Domaine de La Romanée-Conti

Wijnpromotor Domaine de La Romanée-Conti

Wijnpromotor La Tâche

Wijnpromotor Le Montrachet

Wijnpromotor Klassieke Wijnen

Wijnpromotor Château Lafite-Rothschild

Wijnpromotor Château Haut-Brion

Wijnpromotor Château Angélus

zondag 5 januari 2014

Wijnkoelkast vergroot smaakbeleving

Een wijnkoelkast kan bij gebrek aan een wijnkelder een goede oplossing om uw wijnen onder de meeste ideale omstandigheden te bewaren. De juiste temperatuur speelt in het hele wijnproces een belangrijke rol. Vanaf de groei, productie, de opslag en het serveren tot aan het drinken. Natuurlijk is een goed klimaat erg belangrijk tijdens de groei van de druiven, maar de juiste temperatuur tijdens het rijpingsproces en het langdurig bewaren is zeker ook van invloed op de uiteindelijke kwaliteit,  smaak in uw mond en geur in uw neus.

Luchtkwaliteit
De luchtkwaliteit van de omgeving waar wijnen worden bewaard, wordt vaak onderschat. Dit hangt samen met de luchtigheidsgraad. De klassieke natuurkurk houdt de wijn welliswaar in de fles, maar sluit deze niet hermetisch af. Lucht dringt door de kurkcellen en deze bestaat niet alleen uit reukloze zuurstof. Liggen wijnflessen langdurig in een kartonnen doos, dan kan de wijn sporen van kartonlucht opnemen. Zeer nadelig zijn etensluchtjes. Bij opslag in de huiselijke omgeving en met name in de keuken, verliest elke wijn sneller zijn originaliteit en specifieke kenmerken. De wijn bederft! Glas of schroefdopsluiting sluit een fles luchtdicht af. Alle wijnen die op deze wijze zijn verpakt rijpen langzamer omdat er weinig zuurstof in de fles zit. De tegenwoordig veel gebruikte kunstof ‘kurken’ laten teveel zuurstof door, daarom zijn flessen met dit soort kurken zijn nadeling voor het langdurig bewaren van wijn. Vaak komt u deze kurken tegen bij ‘supermarktwijnen’.

Trillingseffect
Ook het effect van trillingen op wijn wordt onderschat. Het kan gaan om zelfs de minste trillingen van bijvoorbeeld een nabij gelegen weg kunnen een negatief effect hebben op de wijnvoorraad. Als u een wijnkast koopt, dan is het verstandig om een apparaat te komen wat met al de eerder genoemde elementen rekening houdt. Zo is ook het sluiten van de deur van de kast een belangrijk punt van aandacht. De betere wijnkasten zorgen voor een ‘zachte landing’.

Wijnklimaatkast kan levensduur wijn verlengen

Als u geen wijnkelder heeft dan is een wijnklimaatkast wellicht een oplossing om uw wijnen onder de meeste ideale omstandigheden te bewaren. De juiste temperatuur speelt in het hele wijnproces een belangrijke rol. Vanaf de productie, distributie, de opslag en het serveren. Natuurlijk is een goed klimaat erg belangrijk tijdens de groei van de druiven, maar de juiste temperatuur tijdens het rijpingsproces en het langdurig bewaren is zeker ook van invloed op de uiteindelijke kwaliteit,  smaak in uw mond en geur in uw neus.

Geuren
De luchtkwaliteit van de omgeving waar wijnen worden bewaard, wordt vaak onderschat. Dit hangt samen met de luchtigheidsgraad. De klassieke natuurkurk houdt de wijn welliswaar in de fles, maar sluit deze niet hermetisch af. Lucht dringt door de kurkcellen en deze bestaat niet alleen uit reukloze zuurstof. Liggen wijnflessen langdurig in een kartonnen doos, dan kan de wijn sporen van kartonlucht opnemen. Zeer nadelig zijn etensluchtjes. Bij opslag in de huiselijke omgeving en met name in de keuken, verliest elke wijn sneller zijn originaliteit en specifieke kenmerken. De wijn bederft! Glas of schroefdopsluiting sluit een fles luchtdicht af. Alle wijnen die op deze wijze zijn verpakt rijpen langzamer omdat er weinig zuurstof in de fles zit. De tegenwoordig veel gebruikte kunstof ‘kurken’ laten teveel zuurstof door, daarom zijn flessen met dit soort kurken zijn nadeling voor het langdurig bewaren van wijn. De bekende châteaux experimenteren wel met deze kurk, maar stappen nog niet grootschalig over.

Trillingen
Ook het effect van trillingen op wijn wordt onderschat. Het kan gaan om zelfs de minste trillingen van bijvoorbeeld een nabij gelegen weg kunnen een negatief effect hebben op de wijnvoorraad. Als u een wijnkast koopt, dan is het verstandig om een apparaat te komen wat met al de eerder genoemde elementen rekening houdt. Zo is ook het sluiten van de deur van de kast een belangrijk punt van aandacht. De betere wijnkasten zorgen voor een ‘zachte landing’.